ALEKSA PECELJ POBJEDNIK PRVOG KOLA LIGA CUP TAKMIČENJA

Proteklog vikenda u prostorijama sportskog bilijar kluba "Libero 5" u Čačku, održano je prvo kolo Liga Kup takmicenja.Na ovom izuzetnom takmičenju, učešće je uzelo 96 takmičara iz zemalja EX YU, tj Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Igrala se disciplina DEVETKA u kojoj je najvise uspjeha imao mladi reprezentativac Srbije, Aleksa Pecelj, član BK Cue Ball iz Beograda. Ovaj sjajni mladi reprezentativac, svojim odličnim igrama izborio je titulu pobjednika prvog kola pobjedivši u finalu Gorana Mladenovica ( Beograd ) rezultatom 9:5, a u polufinalu je savladao Zorana Svilara ( Novi Sad ) rezultatom 9:5. Mladenovic je u polufinalu bio bolji od najvećeg iznenađenja prvog kola Budimira Drljacica ( Loznica ), a rezultat je glasio 9:2 . Moramo istaknuti da su na ovom takmičenju nastupili i igraci iz Bosne i Hercegovine, njih 19 i najbolji rezultat je napravio Sanjin Pehlivanovic ( Sarajevo ) osvojivši 5 mjesto, gdje je u četvrtfinalu poražen od Zorana Svilara ( Novi Sad ) rezultatom 6:9.

Bilo je ovo još jedno sjajno takmičenje, koje je oduševilo sve učesnike. Moramo naglasiti da je klub domaćin učinio sve da ovo takmičenje uspješno krene sa radom i da najavi činjenicu da što se tiče budućnosti bilijara u Regionu nije sve izgubljeno i da nam predstoji svjetlija budućnost.

Naredno drugo kolo igra se 14-15.10.2017 godine u prostorijama sportskog bilijar kluba "Predator "u Sarajevu kada je na programu disciplina DEVETKA: 

Voditelj takmičenja bio je  : g-din Vladimir Ilievski

Sudac na takmičenju bio je g-din Vanja Hodzic

11.09.2017.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba