PRVA MEDALJA ZA BIH NA EVROPSKOM SENIORSKOM PRVENSTVU

Na Evropskom Prvenstvu koje se odralo u Italijanskom gradiću Trevizu, Bosna i Hercegovina je došla do prvog odičja u seniorskoj konkurenciji. Ovu za nas istorijsku medalju izborio je Sanjin Pehlivanović, član SBK Predator iz Sarajeva tako što je osvojio 3 mjesto u disciplini 8 ball. Pehlivanović je do sada postavio sve rekorde kad su odkičja u pitanju a samo da napomenemo da naš mladi reprezentativac, sedmerostruki juniorski Prvak Evrope, Juniorski Prvak Svijeta, a na putu do svoje prve medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu porazio je:

Sanjin Pehlivanovic BIH : Mitja Gradisnik SLO 8:5

Sanjin Pehlivanovic BIH : Zhalman David  CZE 8:4

Sanjin Pehlivanovic BIH : Silva Miguel POR 8:4

Sanjin Pehlivanovic BIH : Staab Sebastian GER 8:6

Sanjin Pehlivanovic BIH : Sousa Bruno POR 8:5

Sanjin Pehlivanovic BIH : Schjetne Mats NOR 8:2

Tako su se kretali reztultati sve do polufinala kada je Sanjinu protivnik bio trenutno jedan od najboljih igrača na Svijetu, Allbanac Eklent Kaci. Sam mec je bio rijetko vidjen do sada zbog cinjenice da niti jedan takmicar nije napravio gresku, osim sto je Pehlivanovicu u jednom momentu iz azbijanja upala bijela kugla u rupu i to je bilo dovoljno da izgubi mec  finale. Konacan rezultat je bio 5:8 za Albanskog reprezentativca.

Bilo je ovo jos jedno Prvenstvo koje ce sigurno ostati zabiljezeno u povjesti Bosanskohercegovackog bilijara.

05.05.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba