NEIR PAŠIĆ POBJEDNIK PRVOG KOLA DRŽAVNE LIGE DRUGE DIVIZIJE BSS BIH

Proteklog vikenda u prostorijama bilijarskog sportskog kluba Krajina u Cazinu, održano je prvo kolo Državne Lige, u Četvrtoj diviziji. Igrala se disciplina Osmica, u kojoj je učešće uzelo 20 takmičara iz ove divizije.

Najviše uspjeha i najbolji pojedinac bio je Neir Pašić, član Sportske bilijar kluba Krajina iz Cazina. Pašić je u finalnom meču savladao Muamera Adilagića (Krajina), a u polufinalu je bio bolji od Samir Muhamedagića (Krajina). Adilagić je do finala dosao tako sto je u polufinalnom mecu savladao Adnana Veladzica (Krajina).

Treba napomenuti, obzirom da je ovo prvo zvanično kolo u sklopu BSS BIH, takmičari su se potrudili da sve protekne u fer i sportskoj atmosferi, sto je za svaku pohvalu i što mnogo obećava kad je budućnost bilijara u pitanju u ovoj diviziji.
Treba napomenuti da je takmičenje i prvo zvanično kolo otvorio predsjednik BSS BIH g-din Senad Pehlivanović, kojem je rukovodstvo BSK Krajina uručilo karticu počasnog člana ovog kluba.
* Oduševljen sam energijom i organizacijom koju imaju ovi sjajni ljudi. Naročito mi je drago da je po prvi put zvanično i Krajina uključena u ovu bilijarsku prelijepu priču u našoj zemlji. Sad za sad glavnu priču pričaju u Cazinu, ali čvsto se nadam da će igrači bilijara i iz Bihaća i ostalih Krajiškig klubova prepoznati interes i priključiti se Državnoj ligi. Ja ovim sjanim ljudima, Krajišnicima koji su me toliko oduševili i ovom prilikom čestitam i želim im mnogo uspjeha u budućem radu* rječi su predsjednika BSS BiH Senada Pehlivanovića
Naredno kolo igra se 08-09.06.2019 godine, kada nam je na redu disciplina DEVETKA.

 

12.05.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba