SANJIN PEHLIVANOVIĆ POBJEDNIK PRVOG MASTERSA

Proteklog vikenda u Posušju je odran prvi Završni Masters za sezonu 2019. Na ovom po mnogim do sada najkvaliitetnijem Mastersu, učešće su uzeli 32 najbolja igrača iz cijele Bosne i Hercegovine koji su svoj nastup izborili kroz kvalifikacioni dio prvenstva. U jednoj pravoj bilijarskoj atmosferi, takmičari su odmjerili svoje vještine u disciplini "OSMICA". Nakon velike borbe i mnoštva kvalitetnih mečeva na kraju smo dobili pobjednika ove sjajne discipline. Pobjednik je za mnoge i prvi favorit Mastersa, Sanjin Pehlivanović, član SBK Predator iz Sarajeva, koji je sigurnom igrom nizao protivnike sa velikom ralikom. Što se tiče ostalih takmičara, svi su pruili zadovoljavajuću igru a na momente je bio vidljiv i pritisak koji stvara sama vanost ovog takmičenja koje se igra iz tri dijela. Ulog je zaista veliki, kao prvo doći ćemo do Prvaka BiH u bilijaru za ovu sezonu, kao drugo bit će poznato kojih će osam takmičara igrati seriju Balkan Pool Tour-ova.
Pehlivanović je do konačne trijumfa došao pobjedama nad: Delanović Elvirom(BK Krajina), Kuzmanović Bojanom (BK Diamond), Kozarić Slavenom (BK Cue), Mujdić Dananom (BK Devetka), u polufinalu Terzić Farukom (BK Predator) i konačno u finalu sa jednim od najvećih boraca na terenu, Pucar Zoranom (BK Čapljina).
Mora se naglasiti sjajna organizacija takmičenja pod pokroviteljstvom SBK Posušje iz Posušja, koji su obezbjedili sve potrebne uslove za jedan sjajan bilijarski vikend.
Naredni Masters igra se 11-12.januar 2020 godine u prostorijama BK Sport Pub u Doboju.

23.12.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba