PIKNJAČ I TERZIĆ ODBRANILI TITULULU NA KUP BIH

Ajdin Piknjač i Faruk Terzić Pobjednici KUP BIH 2020

Proteklog vikenda u prostorijama sportskih biljar klubova Predator i Dynamic  u Sarajevu odran je KUP BIH 2020. Na ovom izuzetnom takmičenju igrala se disciplina "9 ball" u kojoj je odmjerilo snage 39 parova iz cijele BiH. Pravo nastupa imali su samo licencirani igrači bilijara u BH Savezu. Zbog pandemije i propisanih mjera takmičenje se moralo odrati u dva navedena kluba.

Prvi dan je bio kvalifikacijski i sama završnica odrala se u nedelju gdje se borilo 16 najbolje plasiranih ekipa iz kvalifikacijskog dijela. Najviše uspjeha i najbolju igru prikazali su prošlogodišnji osvajači Ajdin Piknjač i Faruk Terzić. Uz veliku borbenost kroz čitav tok takmičenja, u finalu su se  sastali sa ekipom  Sanjin Pehlivanović i Edvin Radovović,koji su ih savladali u kvalifikacijskom dijelu takmičenja. Međutim, svojom upornošću, vjerom u svoju igru ova dva sjajna reprezentativca Bosne i Hecegovine u bilijaru ipak su izborili pobjedu i uspjeli odbraniti prošlogodišnji naslov pobjednika Kupa BiH. Pehlivanović i Radovović su u polufinalu savladali također borbeni par Kozarić Slaven  i Tafro Zlatan, dok je pobjednički par u polufinalu bio bolji od Muratović Alena i Kulalić Adija.

 

07.09.2020.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba