SPORT PUB IZ DOBOJA NOVI PRVAK BIH U BILIJARU

Bilijar klub Sport pub iz Doboja novi je prvak Bosne i Hercegovine u bilijaru nakon što su u finalnom mešu savladali vešestruke šampione, sarajevski Predator. 

Finale Ekipnog prvenstva odrano je u subotu u prostorijama sportskog bilijar kluba Predator u Sarajevu. Pred mnogobrojnim gledalištem finale su odigrale ekipe Sport pub iz Doboja i ekipa Predator iz Sarajeva. U izuzetno uzbudljivom meču do samog kraja nije se znalo ko će biti pobjednik. Nakon rezultata 2.2, konačna odluka je donesena u disciplini parovi, a Sport Pub je na kraju slavio i napravio veliko, ali zaslueno iznenađenje i savladao višestrukog ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine. Treće mjesto na ekipnom prvenstvu zauzele su ekipe Balabushka iz Sarajeva i ekipa Zenica iz Zenice.

Sport pub je nastupio u sastavu: Nemanja Mičić, Nebojša Nikolić, Srećko Stojanović, Saša Đekić, Vanja Kovačević i Goran Radišković.

Predator je nastupio u sastavu: Hannan Memić, Zlatan Pehlivanović, Ajdin Piknjač, Faruk Terzić, Nermin Piknjač i Sanjin Pehlivanović.

Nakon odigranog finala usljedila je dodjela nagrada, gdje su ekipe dobile pehare u trajno vlasništvo, a veliki prelazni pehar je svoj dom za narednu godinu pronašao u sportskom bilijar klubu Sport Pub u Doboju.

 

07.09.2020.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba