Masters

BK " CUE " IZ SARAJEVA EKIPNI PRVAK BIH ZA SEZONU 2016

Završnica ekipno prvenstva Bosne i Hercegovine za sezonu 2016 odrzala se u nedelju 11.12.2016 godine u prostorijama sportskog bilijar klba Mercur u Sarajevu. U samoj zavrsnici učestvovale su ekipe koje su izborile plasman nakon prvog dijela ekipnog prvenstva, a to su : BK Dynamic, BK Cue, BK Ravens i BK Predator.

Najuspješnija ekipa ovogodišnjeg prvenstva je ekipa BK Cue iz Sarajeva koja je u polufinalnom meču savladala ekipu Dynamica 4:1. njihov protivnik u finalu bila je ekipa BK Predator iz Sarajeva koja u polufinalnom meču savladao ekipu Ravensa iz Zenice rezultatom 5:0.

U meču za 3 MJESTO između ekipa Ravens iz Zenice i Dynamika iz Sarajeva , pobjedu je slavila ekipa Ravensa rezultatom 3:2.

Finale ekipnog prvenstva 2016 igralo se između ekipa BK Cue i BK Predator . Ekipa Predatora je furiozno krenula i za kratko vrijeme povela sa 2:0. Naime, Čerimagić je u disciplini 8 ball savladao Jašara, a Muratović je u disciplini 10 ball savladao Alića. zatim je u toku bio meč u disciplini staight pool gdje su se sastali Zuko( Predator i Tafro ( Cue ). U momentu kada je Zuko vodio sa 78 : 51, samo se čekalo da Zuko poentira i da titula ekipnog prvaka pripadne ekipi Predatora koja je već šest godina zaredom slavila ovu laskavu titulu, međutim uporni tafro preokreće rezultat i slavi pobjedu rezultatom 100:86, i bK Cue smanjuje ukupni rezultat na 2:1 za Predator. Nakon toga na redu je bila disciplina 9 ball u kojoj su se sastali za BK Predator sanjin Pehlivanović i za BK Cue benjamin Mujičić.U ovom meču kao pobjednik izlazi Mujičić koji slavi rezultatom 9:6, i poravnava ukupni rezultat na 2:2. U ovom vrhunskom finalu pobjednika su morali odlučiti parovi koji su igrali u sastavu : Mujičić-Đapo : Muratović - Memić. Ovakvo finale i ovako neizvjesna završnica nije mogla ni da se zamisli. Možda je ovo do sada najinteresantnije  i najneizvjesnije finale koje se igralo pred mnogobrojnom publikom u kojem je pobjedu slavila ekipa BK Cue rezultatom 9:7. Pobjednici su dobili pehar u trajno vlasništvo i veliki prelazni pehar na kojem je do sada šet puta zaredom upisano ime SBK Predator. Mora se napomenuti da je sjajna ekipa BK Cue zasluženo osvojila  titulu , a da je najbolji pojedinac ove sjajne završnice po mnogima bio Benjamin Mujičić iz pobjedničke ekipe.


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba