Masters

EVROPSKI JUNIORSKI PRVAK U BILIJARU SANJIN PEHLIVANOVIĆ POTPISAO UGOVOR S HIFA-om

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović potpisao je danas četverogodišnji ugovor s domaćom naftnom kompanijom HIFA Petrol u prostorijama Bilijar kluba Predator u Sarajevu.

Pehlivanović koji ima 15 godina, četverostruki je evropski juniorski prvak i osvajač bronzane medalje sa svjetskog juniorskog prvenstva u Kini.

Njegov otac i trener Senad Pehlivanović kao i njegov menadžer Ramiz Turulja zahvalili su se HIFA kompaniji i medijima na podršci koju pružaju ovom mladom talentu.

Pehlivanovićev trener je istakao da se nada da će i druge kompanije slijediti ovaj primjer i pomagati mladim talentima.

Konferenciji za medije prisustvovali su i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te dogradonačelnik glavnog grada BiH Abdulah Skaka.

Skaka je naveo da je današnje okupljanje dokaz da je potrebno pozitivnih priča.

- Ovo je pokazatelj da kada želimo nešto, to i možemo, zajedničkim snagama i energijom. Grad Sarajevo će nastaviti podržavati naše talentirane sportiste - naglasio je Skaka.

Konaković je pojasnio da, dok je bio zastupnik u Skupštini KS, prepoznao je talenat Pehlivanovića.

- Ovo je jedna prelijepa priča, i ovaj mladić treba da bude uzor ne samo zbog rezultata nego i zbog odgoja i načina života. Sve njegove nastupe pratim s puno emocija - poručio je Konaković.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik HIFA Petrola objasnio je zbog čega je ta kompanija odlučila da podrži Pehlivanovića.

- To je momak koji je počeo da trenira nešto što voli i smatra da ga ispunjava. On se u tome dokazao. Ovo ne bih nazvao pomoći, nego podršci, jer je on već momak koji iza sebe ima impresivan uspjeh. Saradnja s njim počela je prije otprilike mjesec dana kada je moj brat Muharem gledao emisiju na televiziji, gdje je gostovao i to je prenio našem ocu Hajrudinu, koji je bez razmišljanja odlučio da podrži ovog momka - poručio je Ahmetlić.

 

21.01.2017.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba