Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC POBJEDNIK PREDATOR OPEN-a 2017

Proteklog vikenda u organizaciji sportskog bilijar kluba Predator iz Sarajeva ,održan je veliki medjunarodni turnir koji se igrao pod nazivom PREDATOR OPEN 2017.Turnir se igrao  u prostorijama sportskih bilijar klubova Predator i Dynamic u sarajevi i trajao je dva dana. Na turniru su ucesce uzela 64 ponajbolja takmicara iz zemalja regiona , tj. iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Bio je ovo jedan od ljepsih bilijarskih vikenda kod nas i pored dobre igre koju su takmicari prikazali, turnir je krasilo druženje medju igracima , sto je zasigurno i jedan od glavnih razloga odrzavanja ovakvog takmicenja. Turnir se igrao prvi dan u oba kluba, a drugi dan u zavrsnici su nastupili 16 najboljih takmicara .Vazno je napomenuti da se naovom sjajnom takmicenju igrala disciplina DESETKA. A sad o samim rezultatima.

CETVRTFINALE :

Pehlivanovic Sanjin ( BiH) : Tetec Zvonimir ( CRO) 8:5

Erčulj Matjaž (SLO) : Cerimagic Dino (BiH) 8:2

Verkic Miloš (SRB) : Muratovic Alen (BiH) 8:6

Pecelj Aleksa (SRB) : Mladenovic Goran (SRB) 8:6

POLUFINALE :

Pehlivanovic Sanjin (BIH) : Erčulj Matjaž (SLO) 8:2

Verkic Miloš (SRB) : Pecelj Aleksa (SRB) 8:3

FINALE :

Pehlivanovic Sanjin (BIH) : Verkic Miloš (SRB) 10:9

Iz gore navedenih rezultata moze se zakljuciti da su finale ipak odigrala  dva najbolja  takmicara koji su pruzili najbolju igru i zasluzeno se nasli u ovom jako dramaticnom finalu. Samo finale je pocelo cvrsto i takmicari su se smjenjivali u pobjedama do rezultata 4:4 kada  jednu gresku Verkica, mladi Pehlivanovic koristi i zatim napravi rezultatsku razliku na 8:4. Nakon tih nekoliko sjano odigranih poena dolazi do pada koncentracije kod mladog Bosanskohercegovackog reprezentativca, sto igrac Verkicevog iskustva koristi i preokrece rezultat u svoju korist na 9:8. Mladi petnaestogodisnji Sanjin Pehlivanovic uspjeva da izjednaci rezultat na 9:9 i u sjanoj, dosad najneizvjesnijoj majstorici uspjeva nakon Verkicevog promasaja kugle broj 7 koja je zaista bila teska ,poentirati i popeti se najvise postolje. Bio je ovo sudar mladosti i iskustva obzirom da je Miloš Verkic visestruki prvak Srbije u svim bilijarskim disciplinama, a Sanjin Pehlivanovic cetverostruki juniorski prvak evrope i teci junior na svijetu. Ovom pobjedom je Sanjin Pehlivanovic probio led pred domacom publikom , a u izjavi koju je dao je rekao:

- Ovo mi je jedna od najdrazih pobjeda kad su u pitanju medjunarodni open turniri, zato sto sam igrao pred svojom publikom u svom klubu, pred mojim navijacima koji me od samih mojih pocetaka prate, i daju mi podrsku. Oni moj motiv i za buduce uspjehe na kojima cu ih dostojno predstavljati.Zelio bih i da se zahvalim svim sponzorima i ljudima koji mi pomazu da napredujem u ovom sportu i postavim Bosanskohercegovacki bilijar na mjesto koje nam zaista pripada. Jos jednom veliko HVALA svima koji mi pomazu !

Eto bilo je ovo jos jedno izdanje PREDATOR OPEN-a, na kojem su  sjajan posao odradili voditelj takmicenja  g-din Senad Pehlivanovic i glavni sudija g-din Vanja Hodzic. Naredni turnir ovog tipa se ocekuje u oktobru mjesecu na reotvorenju sportskog bilijar kluba Predator iz Sarajeva.


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba