Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC POBJEDNIK 5 KOLA BH TOUR-a

Proteklog vikenda u prostorijama sportskih bilijar klubova Predator i Cue , odrzano je peto kolo BH Toura. Igrala se disciplina DEVETKA u kojoj su takmicari zaista prikazali zavidan nivo igre i steta je sto ce sjajnu takmicarsku formu prekinuti ljetna pauza.
Najvise uspjeha u ovom kolu sa sigurnom igrom imao je petnaestogodisnji Sanjin Pehlivanovic , član sportskog bilijar kluba Predator iz Sarajeva. Pehlivanovic je u finalnom mecu savladao Benjamina Mujicica       ( Cue ) rezultatom 9:4, a u polufinalnom mecu je bio bolji od Moamera Alica ( Cue 9, a rezultat je glasio 9:7. Mujicic je do finala dosao tako sto je u polufinalnom mecu savladao Miroslava Krstica ( Predator ) rezultatom 9:6. Poslije ovog petog odigranog kola slijedi ljetna pauza i sesto kolo ce se igrati pocetkom septembra mjeseca.

Moramo napomenuti da je u toku same zavrsnice ovog kola bila uprilicena dodjela nagrada za proteklu sezonu u kojima su i danasnja dvojica finalista pokupili najveci broj, obzirom da su u protekloj sezoni osvajaci po dvije discipline. Takodjer ove godine je po prvi put BSBiH dodjelio nagradu " Igrac godine" tako da je ovu laskavu titulu ove godine zasluzeno ponjeo Sanjin Pehlivanovic , clan SBK Predator iz Sarajeva. Nagrade je dodjelio visestruki prvak BiH u snookeru g-din Kenan Terzic.


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba