Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC DVOSTRUKI EVROPSKI PRVAK U17

Završeno je Evropsko prvenstvo za jniore koje se održavalo  Leendeu u Holandiji  periodu od 31.07-07.08.2017 godine.Na ovom sjajnom organizovanom takmičenj i Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika, višestrkog jniorskog prvaka Evrope, koje je i ove godine svojim sjajnim igrama i bespoštednom borbom omogćio da se naša himna čje dva puta.

Prvo je na program bila disciplina STRAIGHT POOL  kojoj je nas Sanjin Pehlivanovic zazeo drugo mjesto. U finalu je igrao sa svojim najvećim rivalom Viktorom Zielinskim iz Poljske. Nakon malo težeg otvaranja meča pehlivanović nikako nije uspjeo da udje u svoju igru i Poljak zaslueno osvaja ovu disciplinu.

POREDAK straight pool

1. Wiktor Zielinski (POL)
2. Sanjin Pehlivanovic (BIH)
3. Moritz Neuhausen (GER)
Simon Thomassen (NOR)
5. Dmitri Shkudov (RUS)
Stanislav Akhtiamov (RUS)
Ivan Gallig (CRO)
Christoffer Lentz (DEN)

Poslije straight pool-a, igrala se disciplina DeSETKA u kojoj je nas predstavnik u meču za polufinale izgubio od Ivana Galića ( CRO ), nakon čega se moralo pristupiti prebrojavanj redova i najozbiljnije krenuti sa posljednje dvije discipline.

Disciplina OSMICA je vjerovatno igra u kojoj je naš šampion neprikosnoven ,jer kad uzmemo činjenicu da je i prošle godine osvojio baš ovu disciplinu to samo govori u prilog. Sanjin je čvrsto otvorio turnir i prvi dan bez većih problema se plasirao u samu zavrsnicu tj. četvrtfinale. Drugi dan je već u prvom meču savladao Lentz Christoffera iz Danske rezultatom 6:4, zatim u polufinalu je bio bolji od Finca Virtaranta, Jere i u finalnom meču se sastao sa starim poznanikom Viktorom Zielinskim. U sjajnoj igri Sanjin je otvorio meč sa 2:0, da bi kvalitetni Poljak okrenuo rezultat  svoju korist na 4:2, ali čvrsti naš sanjin Pehlivanović uspjeva da ponovo vrati prednost u svoju korist i dobiva meč sa rezultatom 6.4. Odmah nakon pobjede usljedila je dodjela medalja i začla se himna Bosne i Hercegovine.

POREDAK 8 ball

1. Sanjin Pehlivanovic (BIH)
2. Wiktor Zielinski (POL)
3. Jere Virtaranta (FIN)
Szymon Kural (POL)
5. Christoffer Lentz (DEN)
Karo Langstroem (FIN)
Andreas-Steen Bonnelykke (DEN)
Simon Thomassen (NOR)

I na kraj ostala je jos disciplina DEVETKA koja se takodjer igrala dva dana . Takodjer sve isto kao i u osmici osim što se mora naglasiti da je naš reprezentativac imao prejak meč u polufinalu protiv momka iz Bjelorusije , Shopik Uladzislau. Rezultat se kretao poen za poen i samo jedna greska Bjelorusa je bila dovoljna da Pehlivanovic osigura put u finale gdje ga je čekao, a niko drugi nego njegova vjerna sjenka Viktor Zielinski. Zelinski je krenuo furiozno i za kratko vrijeme poveo sa 2:0, zatim se Sanjin hladno vraća na 2:2 , da bi ponovo Zelinski uspjeo povećati prednost na 4:2.U tom momentu naš reprezentativac je primoran uzeti time-aut i nakon sjajne konsolidacije redova vraća se u meč i okreće vodstvo u svoju korist . Rezutat glasi 6:4 , a igra se do 7. Pehlivanović je tako blizu da osvoji i drugo zlato na ovom prvenstvu, ali to neide bas glatko. Zielinski poravnava rezultat na 6:6 i odlučuje majstorica.Na razbijanju je naš mali Dijamant koji uspješno razbija i jos uspješnije završava ovu partiju i osvaja drugo zlato čime postaje i najuspješniji muški takmičar na ovom Evropskom prvenstvu.

POREDAK 9 ball :

1. Sanjin Pehlivanovic (BIH)
2. Wiktor Zielinski (POL)
3. Anton Hastedt (GER)
Uladzislau Shopik (BLR)
5. Stanislav Akhtiamov (RUS)
Manuel Butschek (AUT)
Dmitrii Shkudov (RUS)
Ole-Kristian Rudshavn (NOR)

Bilo je ovo još jedno sjajno Evropsko juniorsko prvenstvo u kojem je naš najbolji takmičar izborio učešće na svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Moskvi u novembru mjesecu.

06.08.2017.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2018. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba