Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINU

Mladi Bosanskohercegovački reprezentativac, Sanjin Pehlivanović, član sportskog bilijar kluba Predator iz Sarajeva, proglašen je kao najbolji mladi igrač bilijara u Evropi za 2016-tu godinu. Pehlivanovic je u konkurenciji od pet nominovanih proglašen u sve tri kategorije glasanja.Za one koji neznaju glasalo se putem javnosti na facebooku, glasali su svi bilijarski Savezi iz Evropske bilijar asocijacije, i posljednja kategorija su dunosnici EPBF-a.Na zatvaranju Evropskog juniorskog prvenstva Sanjinu je nagradu dodjelio predsjednik Evropske bilijar asocijacije g-din Gree Lenders.Prilikom dodjele izrazio je zadovljstvo što je Pehlivanović ove godine ponjeo ovu laskavu titulu obzirom da je več četitiri godine zaredom osvajač najsjajnijeg odličja što u neku ruku i samo opravdava ovu nagradu. Nagrada je privjesak časti, od zlata koji je specijalno pravljen za Evropsku bilijarsku federaciju, a na njemu je prikazan motiv sa bilijaskim stolom i kuglama.

Drugo mjesto zauzela je Kristina Tkach ( RUS ), a na trećem je zvršio Patric Hofmann ( GER ).

Još jednom je ovaj sjani šesnaetogodišnjak uspjeo da pomjeri granice kad je u pitanju bilijar u Bosni i Hercegovini, i sad se zaista samo po sebi postavlja pitanje do kuda je spreman ovaj sjajni sportista da ide.U drugom je redu bio Kristina Tkach (RUS) s Patrickom Hofmannom (GER) na trećem mjestu.

09.08.2017.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba