Masters

FARIS VUČKIĆ IZ SARAJEVA POBJEDNIK PRVOG KOLA MASTERSA U SNOOKERU

 

Proteklog vikenda u Tuzli je odigrano prvo kolo završnog Mastersa za prvaka države u snookeru. Šesnaest najboljih igrača snookera sastalo se u tri tuzlanska snooker kluba - Click, Billy Blues i BKC. Mnogo iznenađenja desilo se u gradu soli. U prvom kolu ispao je jedan od najperspektivnijih igrača snookera u BiH Mario Željo Milošević koji je iako u ubjedljivom vodstvu od 3:1 ipak na kraju u odlučujućem frameu izgubio od sjajnog, na kraju finaliste, Emira Mekića. Također, Kenan Terzić, četverostruki državni prvak ispada u drugom kolu takmičenja od izuzetno nadahnutog Edina Kovačevića iz Tuzle. 

Upravo sa Edinom Kovačevićem Mekić se sastaje u polufinalnom meču te također u krajnje uzbudljivom finalnom frameu uspijeva da se izbori za svoje mjesto na finalnom stolu.  Faris Vučkić preko preko Kemala Smajlovića, Demirela Pirića i na kraju Roberta Kovačevića dolazi za finalni sto sa samo jednim izgubljenim frameom. Za nešto manje od dva sata Vučkić uspijeva da pobijedi i Emira Mekića i tako zauzme poziciju broj jedan na tabeli završnog Mastersa za prvaka države u snookeru. Drugo kolo Masters takmičenja igraće se također u Tuzli 13 i 14 januara naredne godine gdje očekujemo krajnje uzbudljive i neizvjesne mečeve u šta nas je uvjerilo i ovo prvo kolo. Rezultate i ostale informacije možete pratiti na našoj oficijelnoj stranici bilijar.ba te na Facebook stranici snookerBiH.

 

SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUBH TOUR AMATERSKA LIGA ŽENSKA LIGA JUNIORSKA LIGA BILLY BLUES UNION JACK CLICK MERCUR MASTERS
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba