Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC POBJEDNIK VELIKOG ZAVRSNOG MASTERSA LIGA KUP TAKMIČENJA

Proteklog vikenda u prostorijama sportskog bilijar kluba Buzz u Podgorici, odran je prvi po redu zavrsni Masters u sklopu Liga Kup takmičenja.

Liga kup takmičenje je ove godine pokrenulo prvu sezonu i pravo nastupa u ovoj ligi imali su takmičari isključivo sa područja EX YU, tj. iz zemalja Regiona. U ovogodišnjem takmičenju učešće je uzelo 250 takmičara , koji su prvobitno odigrali šest kvalifikacionih turnira. Turniri su se igrali u: Čačku, Sarajevu, Podgorici, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju. Nakon toga su se prema propozicijama 32 najbolje plasirana igrača našla na ovom velikom zavrsnom Mastersu. Sam spisak igrača svakome ko imalo zna o bilijaru u Regionu dovoljno govori o kakvom se takmičenju radi. Tu je prisutna krema ovog sporta i najveća imena Regiona.

Turnir je zapoceo u subotu u 10:00 sati i odmah u prvom kolu se dalo primjetiti nekoliko izuzetnih mečeva, koje je samo rebanje igrom slučajnosti izabralo. Mečevi poput : Pecelj:Mladenović, ili Šola:Erčulj ili Verkić:Klasović dovoljno govore koliko je kvalitetan ovaj Masters kada se toliko jakih igraca susretne u prvom kolu.Nakon duge borbe za nedelju je ostalo  12 najboljih igraca koji su na samom pocetku drugog dana takmičenja u borbi za poslednjih 8 prikazali ljepotu ovog sporta.

I na samomoj zavrsnici, u sistemu full repasaa od osam najboljih takmičara , najvise uspjeha imao je naš reprezentativac Sanjin Pehlivanovic koji je u finalnom meču savladao Zorana Svilara iz Novog Sada rezultatom 9:6.Prije Svilara Pehlivanovic je imao mec sa: Matjaom Erčuljom, Andreom Klasovicem i Martinom Martinovićem. U svim ovim mečevima u jednom danu je izasao kao pobjednik i skupio snagu za veliko finale sa Svilarom gdje su dva bilijarska Diva prikazala finale za pamćenje.

Nemoguce je a ne spomenuti sjajnu Podgoričku publiku, koja je istinskim , fer i korektnim navijanjem davala takmičarima vjetar u ledja. Mnogi su misljenja da je ovo jedna od najboljih publika u Regionu. Takodjer je nemoguće da se nespomene rukovodstvo sportskog bilijar kluba Buzz iz Podgorice , koje je uloilo velike napore da ispuni sve tehničke uvjete, da takmičare dočekaju na najbolji način , da ih smjeste u izuzetno kvalitetan hotel , te da im omoguće da se ugodno osjećaju ova dva predivna biljarska dana.

Velike cestitke idu i samim Voditeljima takmičenja na uspješno odradjenom poslu, a to su : Voditelj takmičenja   g-din Vladimir Ilievski, i Sudija turnira g-din Vanja Hodzic.

Ovim se završila prva sezona Liga Kup takmičenja, naredna počeinje u septembru mjesecu za kada je organizator najavio mnogo noviteta i velikih iznenadjenja.

TABELA ZADNJIH 8 :

1  Sanjin Pehlivanovic 8 (7/1)  
66%
 
  1000
2  Zoran Svilar 6 (5/1)  
63%
 
  700
3  Martin Martinovic 6 (4/2)  
55%
 
  500
4  Andreja KLASOVIC 8 (6/2)  
60%
 
  500
5  Roberto Bartol 5 (3/2)  
53%
 
  300
5  Matja Erčulj 7 (5/2)  
65%
 
  300
7  Goran MLADENOVIĆ GRGA 6 (4/2)  
57%
 
  300
7  Milos Verkic 5 (3/2)
 

29.05.2018.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba