Masters

SANJIN PEHLIVANOVIĆ POBJEDNIK BALKAN POOL TOUR-a U SARAJEVU

 (Balkan Expres) bivšeg evropskog prvaka i osvajača Euro Toura rezultatom 9:6. U polufinalnom meču Pehlivanović je pobjedio Matjaa Erčulja iz Ljubljane, višestrukog prvaka Slovenije rezultatom 9:1. Tot je u polufinalnom meču savladao sjajnog Beogradskog takmičara Djordja Pecelja najneizvjesnijim rezultatom 9:8.
Moramo se osvrnuti malo na čitav tok turnira i sve ono što ga je krasilo. Prvo i najvanije što se primjećivalo je neizmjerno drugarstvo medju takmičarima koji su svojom drueljubivošću uspjeli u potpunosto razbiti predrasude da se zajedno neme. Nadalje mora se napomenuti profesionalizam kod takmičara koji iz godine u godinu pokazuju da ovaj sport ima uzlaznu putanju. Ovaj turnir su kao i obično krasili oni zbog kojih se sve ovo i dešava, a to su mladi igrači medju kojima je i sam pobjednik ovog takmičenja.Veliki profesionalizam su pokazali Voditelj takmičenja Vladimir Ilievski i Glavni sudija Vanja Hodzić.kao i stream majstora Elvira Radeljaša. Moramo napomenuti i raspoloenu ekipu i osoblje sportskog bilijar kluba Predator iz Sarajeva koji su zračili ljubaznošću, gostoprimstvom i velikim strpljenjem ova tri protekla dana a to su: Dina,Hannan,Maja,Faruk,Zlaja,Adi, kao i ljubazno osoblje hotela IBIS u Sarajevu.
Svi gore nabrojani su se potrudili da ovaj vrhunski takmičarski dogadjaj ostane upamćen .
Uprava takmičenja Balkan Pool Tour na čelu sa Senadom Pehlivanovićem Bananom i Martinom Martinovićem se zahvaljuje svim učesnicima ovog dogadjaja, u nadi da će se na narednom takmičenju sve ovo ponoviti.
TABELA 8:
1.PEHLIVANOVIC SANJIN - Sarajevo
2.TOT ŠANDOR - Npvi Sad
3.DJORDJE PECELJ - Beograd
3.MATJA ERČULJ - Ljubljana
5.BARTOL ROBERTO - Zagreb
5.SVILAR ZORAN - Novi Sad
5.ZAJA EDMOND - Tirana
5.VERKIC MILOŠ - NoviSad
 
 

 

11.12.2018.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba