Masters

BiH OSVOJILA DVIJE MEDALJE NA KUPU NACIJA

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u bilijaru ostvarila je sjajan rezultat na Kupu nacija koji se odrao na Sjevernom Kipru.

Naša selekcija koju je predvodio selektor Senad Pehlivanović nastupila je u sastavu, kapiten Faruk Terzić, Ajdin Piknjač i Zlatan Pehlivanović.

U obje pojedinačne konkurencije, juniorskoj i kadetskoj, osvojili smo medalje. Faruk Terzić je u finalu nakon velike borbe poraen 8:9 od aktelnog evropskog prvaka, nijemca Christiana Froelicha, koji ga je savladao i u prvom krugu takmičenja. Faruk je bio nadomak pobjede u finalu, ali pokazao je da je podigao svoju igru na nivo najboljih evropskih igrača u svojoj generaciji.

U kadetskoj konkurenciji Pehlivanović je ostvario dvije pobjede i dva poraza, a Piknjač je stigao do polufinala i osvojio bronzanu medalju.

Piknjač je izgubio u odlučujućoj partiji, bolji je bio Nijemac Dennis Laszkowski, 9:8. Nijemac je kasnije osvojio trofej.

U ekipnoj konkurenciji naša ekipa se plasirala među osam najboljih gdje je poraena od Slovačke, 1:2.

- Izuzetno smo zadovoljni onim što su momci napravili. Faruk i Ajdin su poraeni od osvajača trofeja, i to u mečevima koji su vrlo lako mogli završiti našim pobjedama. Nijemci su bili dominantni, osvojili su bukvalno sve, ali za nas je vano da smo pokazali kako imamo kvalitet da se borimo s najboljima - rekao je selektor reprezentacije i predsjednik Bilijar saveza BiH, Senad Pehlivanović.

 

 

 

 

 

14.10.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2019. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba