Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC 5. MJESTO NA EUROTOURU U ANTALIJI

Sanjin Pehlivanović je odigrao sjajan Eurotour, stigavši do četvrtfinala smotre najboljih evropskih igrača koja se odrala u turskoj Antaliji.

Aktuelni evropski juniorski prvak je na turniru na kojem je nastupio čak 181 igrač prošao kvalifikacione runde i stigao do eliminacionih mečeva koje počinju od šesnaestine finala.

U česnaestini finala je bio bolji od Finca Janija Siekkinena 9:4, a rijeb je odlučio da naredni Sanjinov protivnik bude najbolji igrač svih vremena, Nijemac Ralf Souqet.

Izuzetno uzbudljiv meč završen je na kraju pobjedom Pehlivanovića, 9:7, a osvajač čak 23 Eurotoura i uvjerljivi rekorder po broju naslova morao je završiti svoj nastup u Antaliji.

Naredni protivnik bio je evropski prvak u disciplini "8 ball" Eklent Kaci (Albanija) i repriza polufinala posljednjeg evropskog prvenstva. Kaci je ponovo ostvario pobjedu nad našim najboljim reprezentativcem, 9:5, i prošao u polufinale, a kasnije i u finale gdje ga je porazio Estonac Denis Grabe.

Osamnaestogodišnji Pehlivanović je otputovao u Tursku s ciljem da se plasira u osminu finala kako bi poboljšao svoj ranking, trenutno je na 28. igrač na evropskoj rang listi, ali otišao je korak dalje i na narednim rangiranju popravio svoj plasman na 25. mjesto.

Ovo je bio izvrstan trening za Sanjina kojeg već 20. novembra čeka Svjetsko prvenstvo za juniore (do 19 godina) koje se igra na Kipru, a gdje će nastupiti najbolji mladi igrači svih dijelova planete.

11.11.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba