Masters

U BEOGRADU SASTANAK POVODOM OSNIVANJA BALKAN POOL ASOCIJACIJE

Pod pokroviteljstvom SBA i BPT u Beogradu 14.12 odran je prvi izuzetno vaan sastanak predstavnika 10 bilijar saveza i asocijacija iz zemalja sa područja Balkana. Konstruktivnom raspravom potvrđeno je stanje u nacionalnim ligama i dogovoreno pokretanje i osnivanje Balkanske bilijar asocijacije koja za prvi zadatak ima razvoj juniorskog bilijar sporta kroz juniorske trening kampove, juniorsku balkanijadu, edukaciju trenera, razvoj klubova koji su stub bilijarskog sporta.

Da bi se podigla gledanost i popularnost našeg sporta predloeni projekti poput Lige nacija (takmičenje reprezentacija po sistemu Mosconi kupa), zatim liga šampiona (takmičenje klubova pobednika ekipnog prvenstva drava), novi format Balkan pool tour-a itd.

"Još jednom veliko hvala predstavnicima saveza koji su se odazvali na ovaj jako vaan događaj: Bla Kolenc (Slovenije),Juraj Jurković (Hrvatske),Senad Pehlivanović (Bosna i Hercegovina),Danijel Garić i Igror Janković (Crna Gora), Florin Novakovici(Rumunije), Georgi Bozhkov (Bugarske),Dimitrie Manevski (Sjeverna Makedonija), Edmond Loku (Albanija) i sa teritorije Kosova Veton Dyla i Bedri Sijarina i predstavnik Balkan Pool Tour-a Martin Martinović.
Mi smo se kao ponosni domaćini potrudili da sve prođe u najboljem redu i u sjajnoj atmosferi. Izraavam neizmjerno zadovoljstvo što je prvi put okupljen toliki broj predstavnika bilijara. Projekat je pokrenut da bilijar dobije svoje zaslueno mesto u svetu sporta. ne stojimo, idemo dalje." nakon sastanka izjavio je predsjednik Srbske bilijar asocijacije g-din Pavle Krajisik.

TABELA:

http://www.bilijar.ba/uplImages/TabelaSnooker.jpghttp://www.bilijar.ba/uplImages/TabelaSnooker.jpg

17.12.2019.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba