Masters

SANJIN PEHLIVANOVIC OSVOJIO I DRUGU DISCIPLINU NA ZAVRŠNOM MASTERSU

 

Sanjin Pehlivanović sve bliži odbrani titule

Najbolji bh. igrač bilijara, Sanjin Pehlivanović pobjedio je i na drugom završnom Mastersu te se približio odbrani titule državnog šampiona. 

Masters na kojem su nastupila 32 najbolja igrača s regionalnih divizija, igrao se i Bilijar klubu "Sport Pub" u Dobojuu disciplini "9", a finale je bilo repriza prvog Mastersa koji se igrao u Posušju, meč između Pehlivanovića (SBK Predator) i Zorana Pucara (BK Čapljina).Pehlivanović je pobjedio rezultatom 9:2.

U polufinalu je šampion savladao Vanju Kovačevića (Sport Pub) istim rezultatom 9:2, dok je Pucar bio bolji od Adija Kulalića (BK Zenica), 9:6.

Nakon dva odigrana Mastersa Pehlivanović je prvi s maksimalnih 1000 bodova, ispred Pucara koji je osvojio 700. Slijede Kulalić 500, Vanja Kovačević 410, Ajdin Piknjač 400, Faruk Terzić 370, Slaven Kozarić 360, Nedim Đapo i Hannan Memić po 320.....

Posljednji Masters igrat će se 25. i 26. januara u prostorijama Bilijar kluba Balabushka u Sarajevu, gdje ćemo osim državnog šampiona dobiti i osam učesnika naredne sezone Balkan Toura. Naime, osam prvoplasiranih sa ukupne rang liste nastupit će na šampionatu najboljih igrača Balkana, koje se vrlo uspješno održava već dvije sezone.

 

 

14.01.2020.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba