Masters

PIKNJAČ, DAGOJA I PUCAR POBJEDNICI PRVOG KOLA U SVOJIM DIVIZIJAMA

Počela nova sezona u bilijaru: Igrani mečevi u tri divizije, pobjede za Piknjača, Dagoju i Pucara

Nova sezona u bilijaru u Bosni i Hercegovini počela je mečevima 1. kola u okviru Prve, Treće i Pete divizije koji su se igrali u Sarajevu, Travniku i Posušju.

Najviše igrača, čak 59, nastupilo je u Prvoj diviziji, a domaćin je bio BK Mr&Mrs. Cue. Nakon mečeva koji su trajali do kasno u noć na vrhu je Ajdin Piknjač koji je u finalu bio bolji od svog suigrača iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruka Terzića, 8:3. U polufinalu je Piknjač savladao Alena Muratovića, 8:6, dok je Terzić nadigrao Edvina Hodu, 8:2. Inače takmičenje je obiljeio povratak Alena Muratovića na bilijarske stolove, koji je pauzirao nekoliko godine a inače je osvajač prve medalje u istoriji bosanskohercegovačkog bilijara, na prvenstvu Evrope za juniore u Sarajevu 2013 godine.

Pobjednik u trećoj diviziji (domaćin "BK Devetka" Travnik) bio je Inas Dagoja koji je u finalu savladao Danana Mujidića, 8:6. U polufinalu Dagoja je bio bolji od Mustafe Kovačevića, 8:3, dok je Mujdić pobjedio Emira Halilovića, 8:4.

U petoj diviziji (DBK Posušje) najbolji je bio Čapljinac Zoran Pucar, u finalnom meču pobjedio je Matu Budimira 7:3. Polufinale: Pucar - Baldo Jurković 7:1, Budimir - Jozo Galić 7:1.

Narednog vikenda na programu su mečevi u Drugoj (Doboj) i Četvrtoj diviziji (Cazin).

 

18.02.2020.
Bilijar.ba


SANJIN PEHLIVANOVIC JUNIORSKI PRVAK SVIJETA

SANJIN PEHLIVANOVIC NAJBOLJI MLADI IGRAC EVROPE ZA 2016-TU GODINUPRVA DIVIZIJA DRUGA DIVIZIJA TRECA DIVIZIJA CETVRTA DIVIZIJA PETA DIVIZIJA DIVIZIJA TUZLA DIVIZIJA SARAJEVO DIVIZIJA BUGOJNO
Copyright (c) 2011. - 2020. Bilijar Savez BiH; All rights reserved.
Bilijar.ba